Pionier

Warmteplan is, vanaf de jaren tachtig, van een pionier op het gebied van  ecologisch bouwen uitgegroeid tot een professionele en betrouwbare bouwpartner-in-business voor de gehele bouwkolom. Van een enkele woning tot hele wijken of utiliteitsgebouwen.

Warmteplan heeft in 1990 de slogan geïntroduceerd “eerst gebouw, dan techniek”. Nog voor passief bouwen in Nederland een begrip was, bouwde Warmteplan passief-woningen.

Filosofie

Investeer in onderhoudsvrije maatregelen die het energiegebruik minimaliseren en een lange afschrijvingsduur hebben. Denk pas daarna aan energiebesparende installaties. Die hebben namelijk onderhoud nodig, kunnen storen en schrijven 5 x sneller af dan ‘passieve’ maatregelen.

Warmteplan werkt volgens de drietrap: 1 – energie besparen: energiezuinig bouwen 2 – ecologisch bouwen: hernieuwbare, aangroeibare en recyclebare grondstoffen inzetten en 3 – bouwbiologisch bouwen: bouwen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De wereld

Warmteplanners zijn geen doemdenkers. Toch is de zorg voor onze aarde de motor van ons bedrijf. Compromisloos beperkt Warmteplan zich tot producten met een aantoonbaar lage milieubelasting. En wij ontdekken dat het geen toeval is dat juist de onbewerkte producten van moeder aarde toegepast als bouwmateriaal goed zijn voor onze gezondheid, voor ons welbevinden en onze portemonnee.

Besparing

Het integraal bouwen volgens deze uitgangspunten levert zoveel kwaliteit op dat een bewoner door het optimale comfort minder energie gebruikt.

Eigen producten en partners

Naast de door ons zelf ontwikkelde bouwmaterialen, voeren wij producten van een aantal gerenommeerde en internationaal opererende toeleveranciers, waarmee wij al tientallen jaren intensief samenwerken. Alle door ons geleverde producten zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid en bouwveiligheid.

Ontwikkeling

Warmteplan heeft tientallen nieuwe of ‘exotische’ bouwproducten ontwikkeld en geïntroduceerd. Warmteplan heeft vanaf 1989 tienduizenden woningen voorzien van isolatiematerialen uit papier of hout, honderdduizenden meters Sprayplan – akoestisch spuitwerk aangebracht met gerecycled papier, duizenden woningen en gebouwen voorzien van nieuwe stralingsverwarmingssystemen.

Warmteplan team

Warmteplan investeert in ontwikkeling en kwaliteit. Ons team is daarom van relatief zeer hoge kwaliteit. Goed geschoolde en zorgzame medewerkers zorgen er voor dat orders op tijd verwerkt worden en goede adviezen gegeven worden.